Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Estragon |
10 g | Kerblík |
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 111,2mg |
Draslík | 960,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Estragon, Kerblík, Pažitka, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi. |
2 | Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve. |
3 | Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou. |