Treskové závitky zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treskové závitky zapečené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53557 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule červená |
20 ml | Citronová šťáva |
700 g | Filé z aljašské tresky |
30 ml | Olej slunečnicový |
9 g | Sůl |
200 g | Tvarůžky olomoucké věnečky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 104,0mg |
Draslík | 110,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Filé z aljašské tresky, Tvarůžky olomoucké věnečky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treskové závitky zapečené postup přípravy receptu:
1 | Na pekáč potřený olejem položíme 4x 2 plátky slaniny do kříže. Na ně dáme silnější kolečko červené cibule, porci tresky, nasolenou a pokapanou citronem a kolečko tvarůžku. Překřížené plátky slaniny potom navrchu porce spojíme a sepneme párátkem. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |