Jednoduchý recept

Litomyšlské špagety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53558
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
300 g Maso mleté - mix
30 ml Olej olivový
30 ml Olej slunečnicový
10 g Oregano sušené
6 g Pepř černý mletý
200 ml Protlak rajčatový
400 g Špagety
8 g Sůl
200 g Tvarůžky olomoucké malé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 854 kcal
Kilojoule 3 575kJ
26% Sacharidy 94 g
46% Tuky 35 g
39% Sodík 778 mg
65% Bílkoviny 36 g

Litomyšlské špagety postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a zakapeme olivovým olejem.

2

Na oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme oregano a necháme zpěnit. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, obracečkou od sebe oddělujeme, aby se maso nespeklo do větších kusů. Přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec přisypeme nastrouhané tvarůžky a už jen zahříváme, aby se ve směsi rozpustily. Omáčku vmícháme do špaget a rozdělíme na jednotlivé porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept