Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53560 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Na taštičky | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Sůl |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
1 ks | Cibule |
100 g | Hříbky čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 203,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Cibule, Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Tvarůžky olomoucké malé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé nudlové těsto. Poté ho vyválíme a vykrajovátkem rozdělíme na jednotlivé taštičky, které naplníme kousky tvarůžků, okraje spojíme a pevně stiskneme. Taštičky naskládáme na tác a necháme do druhého dne odpočinout. |
2 | Druhý den taštičky uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a zatímco se vaří, osmažíme na oleji cibuli nadrobno, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Hotové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a podáváme přelité hotovou omáčkou. |
Poznámka
Syrové taštičky se musí 24 hodin nechat odpočinout.