Recept

Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 53560
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na taštičky
200 g Mouka pšeničná hrubá
10 g Sůl
200 g Tvarůžky olomoucké malé
2 ks Vejce slepičí
Na omáčku
1 ks Cibule
100 g Hříbky čerstvé
40 ml Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
12% Sacharidy 45 g
32% Tuky 24 g
75% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé nudlové těsto. Poté ho vyválíme a vykrajovátkem rozdělíme na jednotlivé taštičky, které naplníme kousky tvarůžků, okraje spojíme a pevně stiskneme. Taštičky naskládáme na tác a necháme do druhého dne odpočinout.

2

Druhý den taštičky uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a zatímco se vaří, osmažíme na oleji cibuli nadrobno, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Hotové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a podáváme přelité hotovou omáčkou.

Poznámka

Syrové taštičky se musí 24 hodin nechat odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept