Recept

Olomoucké rýžové smaženky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 53562

Ingredience

3 dl Mléko polotučné
100 g Mouka polohrubá
2 dl Olej slunečnicový
30 g Petržel - nať
150 g Rýže loupaná
200 g Strouhanka
9 g Sůl
150 g Tvarůžky olomoucké věnečky
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,031 kcal
Kilojoule 4 312kJ
45% Sacharidy 160 g
23% Tuky 17 g
126% Sodík 3 g
103% Bílkoviny 58 g

Olomoucké rýžové smaženky postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou.

2

Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept