Olomoucké rýžové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké rýžové smaženky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53562 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
2 dl | Olej slunečnicový |
30 g | Petržel - nať |
150 g | Rýže loupaná |
200 g | Strouhanka |
9 g | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
150 g | Tvarůžky olomoucké věnečky |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 152g |
---|---|
Cholesterol | 272,8mg |
Draslík | 431,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Šunka dušená, Tvarůžky olomoucké věnečky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké rýžové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme vodou a zalijeme dvojnásobkem mléka, osolíme. Uvaříme doměkka, nejlépe tak, aby se všechno mléko vstřebalo. Pokud se mléko vyvaří a rýže není hotová, v průběhu vaření přilijeme mléko. Do vychladlé rýže vmícháme šunku na kostičky, 1 vejce, nasekanou petržel a zahustíme moukou. |
2 | Do věnečku tvarůžku umístíme 1/2 stroužku česneku, pomocí fólie obalíme tvarůžek rýžovou hmotou a vytvarujeme placku. Tu obalíme v ušlehaném vejci a strouhance a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. |