Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hlíva ústřičná |
1 dl | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
100 g | Shiitake houby |
2 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
50 g | Žampiony čerstvé |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 142,3mg |
Draslík | 906,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Shiitake houby, Sůl, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku očistíme, odstraníme blanky a maso rozdělíme na porce. Z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm po obou stranách orestujeme. Přemístíme do zapékací mísy, přidáme tymián a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-14 minut. |
2 | Mezitím do pánve kápneme olej a osmahneme na něm pokrájené houby. Ochutíme solí a pepřem a přemístíme na vyhřátý talíř. Připravíme omáčku. Do stejné pánve vlijeme vývar, povaříme, přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Vmícháme prolisovaný česnek, zlehka osolíme a opepříme. |
3 | Každou porci masa překrojíme, rozdělíme na talíře, doplníme houbami a smetanovou omáčkou. Můžeme dozdobit petrželkou a loupanými rajčaty a ihned podáváme. |