Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53565 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
500 g | Králík |
100 g | Máslo bylinkové |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Rizoto základní [53507] | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
300 g | Rýže Arborio |
1 ks | Šalotka |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 89,4mg |
Draslík | 751,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 456,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Česnek, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Králík, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Olej olivový, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Filety z králíka očistíme, odstraníme blanky a zprudka orestujeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe nakrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečeme cca 2 - 3 minuty. |
2 | Brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, vložíme do vody ochucené solí a lžičkou másla, povaříme 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat. |
3 | Na talíře rozdělíme rizoto, poklademe plátky masa, proložíme brokolicí, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme. |
4 | Rizoto základní [53507]: olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku i česnek. Přisypeme rýži, také ji zlehka orestujeme. |
5 | Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15 - 20 minut, až bude rýže hotová. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo brokolice můžeme použít zeleninu Romanesco, maso můžeme předem naložit v olivovém oleji, ochuceném drceným pepřem.