Jednoduchý recept

Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53565
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Brokolice
500 g Králík
100 g Máslo bylinkové
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
Rizoto základní [53507]
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
300 g Rýže Arborio
1 ks Šalotka
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 661kJ
17% Sacharidy 62 g
41% Tuky 31 g
45% Sodík 909 mg
73% Bílkoviny 41 g

Rizoto San Marco s grilovaným králičím masem a brokolicí postup přípravy receptu:

1

Filety z králíka očistíme, odstraníme blanky a zprudka orestujeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe nakrájeným bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečeme cca 2 - 3 minuty.

2

Brokolici očistíme, rozdělíme na malé růžičky, vložíme do vody ochucené solí a lžičkou másla, povaříme 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat.

3

Na talíře rozdělíme rizoto, poklademe plátky masa, proložíme brokolicí, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.

4

Rizoto základní [53507]: olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku i česnek. Přisypeme rýži, také ji zlehka orestujeme.

5

Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15 - 20 minut, až bude rýže hotová. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo brokolice můžeme použít zeleninu Romanesco, maso můžeme předem naložit v olivovém oleji, ochuceném drceným pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept