Recept

Pečená hovězí svíčková na ragú z hub, artyčoků a chřestu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53566
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Artyčoky
100 g Chřest zelený
3 dl Demi glace
600 g Hovězí svíčková
150 g Máslo bylinkové
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 g Žampiony čerstvé
Bramborové gnochii
1 kg Brambory
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 487kJ
22% Sacharidy 79 g
39% Tuky 29 g
42% Sodík 841 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pečená hovězí svíčková na ragú z hub, artyčoků a chřestu postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blanky a rozkrojíme na porce. Z obou stran osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160-170 °C pečeme cca 12 minut.

2

Mezitím nakrájíme žampiony a chřest, přidáme marinovaná srdíčka artyčoků a krátce orestujeme. Osolíme a opepříme dle chuti a vmícháme čerstvý tymián.

3

Na bramborové gnocchi uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě. Po vychladnutí oloupeme a důkladně rozmačkáme. Přidáme mouku a vejce, promícháme a osolíme. Z těsta tvoříme malé válečky o průměru max. 3 cm a pokrájíme na kousky. Vytvarujeme na nočky a ve vodě krátce vaříme, cca 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Po vyjmutí zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Zlehka potřeme olejem a krátce orestujeme v rozpálené pánvi.

4

Hotové maso ragú rozdělíme na talíře, poklademe masem, doplníme bramborovými gnocchi, přelijeme omáčkou demi glace a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept