Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53567 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
4 dl | Demi glace |
800 g | Kachní prsa |
3 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka parmská |
Rýžové resty | |
---|---|
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže indiánská |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 431,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Sůl, Celer bulvový, Cuketa, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Demi glace, Kachní prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Rýže indiánská, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa očistíme, odstraníme blanky a na horní straně ostrým nožem nařízneme mřížku. Ochutíme solí, pepřem, proložíme tymiánem a zakápneme olivovým olejem. Poté maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, nejprve horní částí s kůží a potom z druhé strany. Prsa přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-15 minut. |
2 | Mezitím uvařenou a vychlazenou rýži promícháme s pokrájenou a povařenou zeleninou, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme žloutky a vmícháme škrob. Z těsta vytvoříme placičky a z obou stran opečeme. |
3 | Čekanku rozpůlíme, osolíme, opepříme a od kořene obalíme parmskou šunkou. Přidáme ji do trouby k masu na posledních cca 6 minut pečení. |
4 | Vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |