Recept

Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53567
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Čekanka
4 dl Demi glace
800 g Kachní prsa
3 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Šunka parmská
Rýžové resty
1 ks Celer bulvový
1 ks Cuketa
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže indiánská
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 811kJ
15% Sacharidy 55 g
150% Tuky 112 g
58% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Pečená kachní prsa s čekankou v parmské šunce postup přípravy receptu:

1

Kachní prsa očistíme, odstraníme blanky a na horní straně ostrým nožem nařízneme mřížku. Ochutíme solí, pepřem, proložíme tymiánem a zakápneme olivovým olejem. Poté maso zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, nejprve horní částí s kůží a potom z druhé strany. Prsa přemístíme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-15 minut.

2

Mezitím uvařenou a vychlazenou rýži promícháme s pokrájenou a povařenou zeleninou, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme žloutky a vmícháme škrob. Z těsta vytvoříme placičky a z obou stran opečeme.

3

Čekanku rozpůlíme, osolíme, opepříme a od kořene obalíme parmskou šunkou. Přidáme ji do trouby k masu na posledních cca 6 minut pečení.

4

Vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept