Recept

Domácí sýr k okamžité konzumaci

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53568

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
5 dl Mléko plnotučné
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
500 g Tvaroh konzumní
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
Na vytření formy a dochucení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Pepř 4 barev

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 968kJ
4% Sacharidy 14 g
80% Tuky 60 g
11% Sodík 214 mg
51% Bílkoviny 29 g

Domácí sýr k okamžité konzumaci postup přípravy receptu:

1

Tvaroh dáme do hluboké misky, kterou posadíme do hrnce s vodou (asi 1 litr). Takto ve vodní lázni tvaroh ohřejeme a za stálého míchání přilijeme vařící mléko (4-5 dl). Tvaroh musí být pod hladinou mléka. Mícháme a pomalu vaříme do doby, až se nám utvoří jednotná masa. Takto uvařený sýr necháme v síti okapat. Do mírně vychladlého sýru přimícháme máslo, sůl, kmín a čerstvé žloutky. Sýr dáme do formy, kterou si vytřeme rozpuštěným máslem, vysypeme nahrubo rozemletým pepřem 4 barev, sýr dáme do formy a vychladlý vyklopíme. Krájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Místo pepře můžeme použít sezamová semínka, nebo čerstvý sýr můžeme nechat čistý, neochucený. Podáváme ho s chlebem nebo pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept