Fazolačka z Nepomuk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolačka z Nepomuk
Fazolačka z Nepomuk
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53571 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
600 g | Fazole bílé |
600 g | Hovězí oháňka |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
3 polévková lžíce | Kroupy ječné |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
4 ks | Nové koření celé |
3 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
5 ks | Pepř černý celý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2,6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 56,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 122,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Fazole bílé, Hovězí oháňka, Kroupy ječné, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolačka z Nepomuk postup přípravy receptu:
1 | Den předem si namočíme do misky s 1 dl vody 3 lžíce promytých krup. Do druhé misky namočíme bílou fazoli do 5 dl vody. |
2 | Druhý den si ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce husího sádla, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s rozetřeným česnekem. Přidáme fazoli, kroupy, majoránku, sůl, celý pepř, nové koření, sladkou a pálivou papriku. Vše promícháme, zalijeme 2 l vody, přidáme hovězí uzené maso (např. uzenou oháňku), zakryjeme poklicí a dusíme minimálně 2 hodiny. Maso vyjmeme, pokrájíme a vrátíme nazpět. Fazolačku s uzeným podle chuti dosolíme a podáváme k ní chleba. |