Recept

Pečená kachní prsa na mangu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53572
Kategorie: Maso

Ingredience

900 g Kachní prsa
125 ml Kachní vývar
1 kávová lžička Kari koření
2 ks Mango
1 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
1 špetka Pepř cayenský
3 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
3 špetka Sůl
2 cl Víno portské
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 667kJ
7% Sacharidy 24 g
15% Tuky 11 g
15% Sodík 305 mg
86% Bílkoviny 48 g

Pečená kachní prsa na mangu postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Osolíme je a opepříme.

2

V hluboké pánvi rozehřejeme tuk a vložíme na ni prsa kůží dospod. Nejprve 3 minuty opékáme, potom maso obrátíme na druhou stranu, ztlumíme teplotu a dále opékáme 10 minut.

3

Omyjeme a oloupeme manga. Vykrojíme pecku a dužninu nakrájíme na kostičky.

4

Připravíme si keramickou misku a naskládáme do ní prsa kůží nahoru. Vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička.

5

Z pánve slijeme tuk a vložíme na ni kostičky manga a opečeme je. Okořeníme je zázvorem, přidáme kari koření a cayenský pepř. Zalijeme portským vínem a vývarem. Opékáme až mango zesklovatí, potom přidáme nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného pomeranče.

6

Hotová kachní prsa krájíme šikmo na plátky.

7

Šťávu vypečenou z kachních prsou přilijeme k mangové směsi, kterou podáváme odděleně od masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept