Recept

Kachní prsa na sladkokyselo

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53573

Ingredience

900 g Kachní prsa
2 cl Likér pomerančový
2 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř cayenský
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
125 ml Vývar drůbeží
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 571kJ
3% Sacharidy 12 g
15% Tuky 11 g
12% Sodík 234 mg
81% Bílkoviny 46 g

Kachní prsa na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme.

2

V misce si rozmícháme pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou, přidáme nastrouhanou kůru z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče. Opepříme normálním a cayenským pepřem.

3

Kachní prsa vložíme na pekáč a 15 minut pečeme. Během pečení je potíráme vyrobenou marinádou. Pak prsa vyndáme z pekáče a tuk z nich slijeme. Připečeniny vzniklé v pekáči rozředíme 2 cl pomerančového likéru, drůbežím vývarem a zakysanou smetanou. Necháme omáčku odpařit, dokud nezhoustne.

4

Prsa pokrájíme na plátky, omáčku k nim servírujeme odděleně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept