Kachní prsa na sladkokyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na sladkokyselo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53573 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Kachní prsa |
2 cl | Likér pomerančový |
2 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
125 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 174,9mg |
Draslík | 661,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Marmeláda pomerančová, Pepř cayenský, Pomeranče, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Likér pomerančový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na sladkokyselo postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. |
2 | V misce si rozmícháme pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou, přidáme nastrouhanou kůru z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče. Opepříme normálním a cayenským pepřem. |
3 | Kachní prsa vložíme na pekáč a 15 minut pečeme. Během pečení je potíráme vyrobenou marinádou. Pak prsa vyndáme z pekáče a tuk z nich slijeme. Připečeniny vzniklé v pekáči rozředíme 2 cl pomerančového likéru, drůbežím vývarem a zakysanou smetanou. Necháme omáčku odpařit, dokud nezhoustne. |
4 | Prsa pokrájíme na plátky, omáčku k nim servírujeme odděleně. |