Recept

Kachní prsa pečená s jarní cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53576

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
12 ks Cibulka jarní
900 g Kachní prsa
125 ml Kachní vývar
2 polévková lžíce Med včelí
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 cl Víno madeira
125 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 677kJ
5% Sacharidy 18 g
14% Tuky 11 g
13% Sodík 257 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kachní prsa pečená s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách.

2

Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je.

3

Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru.

4

Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla.

5

Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept