Kachní prsa pečená s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa pečená s jarní cibulkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
12 ks | Cibulka jarní |
900 g | Kachní prsa |
125 ml | Kachní vývar |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Víno červené |
4 cl | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 173,3mg |
Draslík | 811,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibulka jarní, Med včelí, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kachní vývar, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa pečená s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na hlubší pánev nejdříve kůží dolů, kdy je zprudka opečeme 3 minuty po obou stranách. |
2 | Pak je z pánve vyjmeme. Cibulkám odkrojíme kořínkovou a také zelenou část a vložíme je do pánve na vypečený tuk a opečeme je. |
3 | Pak na připečeniny vlijeme balzamikový ocet a madeiru. |
4 | Prsa vložíme do pekáče. Kůži prsou potřeme medem a prsa podlijeme červeným vínem. Přidáme opečené cibulky. Vložíme pekáč s kachními prsy do trouby a pečeme ještě 10 minut. Pak prsa a cibulky vyndáme. Slijeme tuk z vypečené šťávy a přilijeme k ní kachní vývar. Necháme odpařit, aby šťáva zhoustla. |
5 | Nakrájíme prsa na šikmé tenké plátky a podáváme. Omáčku servírujeme odděleně. |