Recept

Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53578
Kategorie: Maso

Ingredience

4 cl Calvados
3 ks Jablka
900 g Kachní prsa
1 polévková lžíce Kachní sádlo
2 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 228kJ
6% Sacharidy 23 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 442 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Vložíme je na pekáč a z obou stran opečeme.

2

Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kostičky. Část kostiček z jablek vložíme do pekáče a opečeme společně s kachními prsy. Poté k vypečené šťávě přilijeme calvados a drůbeží vývar. Ještě prsa 10 minut dopékáme.

3

Prsa vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu promixujeme se smetanou v mixéru a přecedíme přes síto.

4

Na pánvi na kachním sádle opečeme zbytek kostiček z jablek a přimícháme je k rozmixované omáčce.

5

Nakrájíme upečená prsa na tenké šikmé plátky. Omáčku podáváme odděleně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept