Tvarůžkový granát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarůžkový granát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53579 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
200 g | Brambory |
50 g | Cibule |
100 g | Jehněčí maso |
60 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 957,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarůžkový granát postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce rozprostřeme větší obdélník alobalu. Na základ použijeme plátky anglické slaniny, na ně rozložíme plátky syrových brambor, osolíme, opepříme. Dále proužky jehněčího masa, osolené a opepřené a plátky cibule a mrkve. Na závěr poklademe plátky tvarůžků, dobře zabalíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. |