Kapusta zapečená s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta zapečená s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5358 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Kapusta hlávková |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 243,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta zapečená s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | V zapékací míse osmahneme na sádle bůček nakrájený na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a uvařenou, nahrubo nasekanou kapustu. |
2 | Kapustu v míse rozestřeme, osolíme a zalijeme vejci rozkvedlanými s mlékem. |
3 | Zapečeme ve vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Použijeme vařený uzený bůček a předem uvařenou kapustu.