Recept

Bažantí prsa plněná a pečená

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53581
Kategorie: Maso

Ingredience

1,6 kg Bažantí prsa
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
50 g Ořechy vlašské
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
0,5 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 cl Víno madeira
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 985kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 293 mg
183% Bílkoviny 103 g

Bažantí prsa plněná a pečená postup přípravy receptu:

1

Bažantí maso oddělíme od kostí, stáhneme z něho kůži a nařízneme v mase kapsu. Odřízneme stehna, oddělíme z nich kosti a šlachy.

2

Uvaříme silný vývar z bažantích kostí.

3

Maso z bažantích stehen buď rozmixujeme v mixéru, nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Umixovanou směs smícháme se žloutky, umletými ořechy, strouhankou a nadrobno nasekanou petrželkou, nastrouhanou kůrou z 1/2 chemicky neošetřeného pomeranče a zázvorem. Promícháme a pak hmotu ještě osolíme a opepříme.

4

Připravenou hmotou vyplníme kapsu naříznutou v bažantím masu. Sešijeme otvor potravinářskou nití.

5

Přichystáme si velkou pánev, na které rozehřejeme olej. Bažantí prsa opékáme z každé strany 8 minut. Poté je vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.

6

K připečeninám v pánvi přilijeme madeiru a bažantí vývar. Vaříme, dokud se omáčka částečně neodpaří a nezhoustne.

7

Hotová bažantí prsa pokrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Podobným způsobem můžeme připravit plněná stehna z koroptve nebo z perličky. Bažantí prsa se také dají zavinout do povařených a okapaných listů zelí či kapusty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept