Australský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Australský koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 53583 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
700 g | Listové těsto |
10 g | Majoránka |
6 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Sádlo škvařené |
9 g | Sůl |
400 g | Tvarůžky olomoucké věnečky |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,6mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 595,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Listové těsto, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tvarůžky olomoucké věnečky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Australský koláč postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, vložíme jehněčí maso na nudličky, okořeníme a zakryté podusíme. Do odstaveného masa vmícháme prolisovaný česnek. Z listového těsta vyválíme 2 pláty, první rozložíme na dno koláčové formy, naplníme masovou směsí a poklademe plátky tvarůžků. Druhým plátem směs zakryjeme, okraje přitiskneme a povrch potřeme ušlehaným žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. |