Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53586
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý celý
6 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Slepice
0,5 polévková lžíce Sůl
2,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 869kJ
3% Sacharidy 10 g
128% Tuky 96 g
26% Sodík 515 mg
170% Bílkoviny 96 g

Zlatý šumavský vývar postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozporcujeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Očistíme a omyjeme mrkev, celer a petržel a nepokrájenou zeleninu vložíme ke slepici. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu tak, aby voda jen mírně probublávala. Oloupané cibule drobně pokrájíme, v pánvi na másle zpěníme a dáme do vody ke slepici. Ještě přidáme sůl, celý černý i bílý pepř, nové koření, snítky omytého kopru, petrželovou a libečkovou nať.

2

Slepici vaříme 90-120 minut. Když je slepice měkká, vyjmeme ji, vývar přecedíme, maso ze slepice nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do vývaru. Omytou pažitku a petrželku kudrnku drobně pokrájíme.

3

Bylinky rozdělíme do talířů, nalijeme zlatý vývar s masem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept