Zimní zákusek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zimní zákusek
Zimní zákusek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 53587 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Brusinky |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
50 g | Hrozinky |
200 g | Hrušky sušené |
200 g | Křížaly (sušená jablka) |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
4 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
250 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 670,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky sušené, Křížaly (sušená jablka), Ořechy vlašské, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Cukr skořicový, Hrozinky, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zimní zákusek postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky bez pecek, hrozinky, brusinky, sušená jablka a hrušky omyjeme, necháme okapat. Švestky a křížaly překrojíme, vše dáme do hrnce se studenou vodou, ještě přidáme poloviny vlašských ořechů a vaříme asi 30 minut doměkka. |
2 | Ke konci vaření přimícháme kukuřičný škrob Maizenu, cukr, skořicový cukr, promícháme a po vychladnutí podáváme. |