Zdravý recept

Konzervované houby z Pošumaví

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53589

Ingredience

1 kg Houby čerstvé
250 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 39 kcal
Kilojoule 163kJ
1% Sacharidy 5 g
1% Tuky 1 g
485% Sodík 10 g
9% Bílkoviny 5 g

Konzervované houby z Pošumaví postup přípravy receptu:

1

Očistíme, omyjeme a osušíme 1 kg tvrdších hub: hřiby, lišky, kozáky aj. Houby pokrájíme na plátky, tak jak je běžně používáme a v míse je promícháme s 250g soli. Dáme je do čisté a suché sklenice, dobře uzavřeme a odložíme na tmavé a chladné místo.

2

Houby před upotřebením vždy řádně promyjeme pod tekoucí vodou nebo je necháme chvíli namočené ve vodě, až potom je propláchneme. Jídlo (polévky, omáčky) už nesolíme.

Poznámka

Tento způsob konzervace je starý, Houby si zachovávají svoji vůni a barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept