Konzervované houby z Pošumaví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Konzervované houby z Pošumaví
Konzervované houby z Pošumaví
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53589 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Houby čerstvé |
250 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 470,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Konzervované houby z Pošumaví postup přípravy receptu:
1 | Očistíme, omyjeme a osušíme 1 kg tvrdších hub: hřiby, lišky, kozáky aj. Houby pokrájíme na plátky, tak jak je běžně používáme a v míse je promícháme s 250g soli. Dáme je do čisté a suché sklenice, dobře uzavřeme a odložíme na tmavé a chladné místo. |
2 | Houby před upotřebením vždy řádně promyjeme pod tekoucí vodou nebo je necháme chvíli namočené ve vodě, až potom je propláchneme. Jídlo (polévky, omáčky) už nesolíme. |
Poznámka
Tento způsob konzervace je starý, Houby si zachovávají svoji vůni a barvu.