Brusinkový kynutý zákusek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinkový kynutý zákusek
Brusinkový kynutý zákusek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53591 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
300 g | Brusinky |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
175 g | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Šlehačka | |
1 polévková lžíce | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Cukrová poleva | |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 118,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 266,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr krupice, Droždí, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brusinky, Máslo bylinkové, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka), Maizena - kukuřičný škrob, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brusinkový kynutý zákusek postup přípravy receptu:
1 | Omyté brusinky necháme okapat, dáme je do mísy a prosypeme je cukrem. 2 lžíce brusinek si odložíme na ozdobu. |
2 | Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli, cukr, kvasnice a směs ručně vyšleháme. Postupně budeme přidávat mouku a těsto vymícháme dohladka. Dortovou formu si vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme ji jemnou strouhankou. Po celém povrchu těsta nasypeme brusinky. |
3 | Těsto dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Poté formu s těstem necháme vychladnout. |
4 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do které zamícháme 1 lžíci práškového cukru. |
5 | Připravíme si cukrovou polevu s rumem: moučkový prosátý cukr v misce smícháme s 1 lžičkou Maizeny, 1 lžící mléka, 1 lžící rumu a dobře promícháme. Povrch těsta polijeme polevou, kterou necháme zatuhnout. Těsto nakrájíme na dílky a podáváme ozdobené šlehačkou a brusinkami. |