Pappardelle s batáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pappardelle s batáty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53596 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
130 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Šalvěj čerstvá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
40 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Pappardelle |
130 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 125,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka parmská, Těstoviny Pappardelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pappardelle s batáty postup přípravy receptu:
1 | Batáty oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalvěj nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme. |
2 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme batáty a smažíme do křupava. Dáme stranou, do oleje přisypeme česnek, šunku a šalvěj a opět smažíme do křupava, poté vmícháme víno a povaříme 2 minuty. Přimícháme smetanu a sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami a servírujeme. |