Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 53596
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Brambory sladké (Batáty)
2 stroužek Česnek
130 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Šalvěj čerstvá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
50 g Šunka parmská
40 g Sýr Parmezán
400 g Těstoviny Pappardelle
130 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 934 kcal
Kilojoule 3 907kJ
22% Sacharidy 79 g
77% Tuky 58 g
14% Sodík 287 mg
34% Bílkoviny 19 g

Pappardelle s batáty postup přípravy receptu:

1

Batáty oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Šalvěj nasekáme nadrobno. Sýr nastrouháme.

2

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme batáty a smažíme do křupava. Dáme stranou, do oleje přisypeme česnek, šunku a šalvěj a opět smažíme do křupava, poté vmícháme víno a povaříme 2 minuty. Přimícháme smetanu a sýr, osolíme a opepříme. Smícháme s těstovinami a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept