Smetanové fettuccine s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanové fettuccine s kuřecím masem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53600 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
300 g | Kuřecí maso vařené |
20 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pórek |
380 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
125 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 104,5mg |
Draslík | 130,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanové fettuccine s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Pažitku a pórek očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Kuře pokrájíme na kostičky. |
2 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 5 minut, poté přidáme víno, smetanu, pažitku a kuřecí maso. Osolíme, opepříme a povaříme přiklopené 5 minut. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a smícháme s omáčkou. |