Těstoviny s pancettou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pancettou a chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53603 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chřest bílý |
130 g | Hrášek |
30 ml | Olej olivový |
150 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Rigatoni |
250 g | Tykev |
2 l | Voda pitná |
90 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 21g |
Draslík | 356,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 751,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Hrášek, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Těstoviny Rigatoni, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pancettou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Pancettu pokrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chřest a tykev očistíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme a osmažíme na něm do křupava pancettu, poté vyjmeme a do oleje přidáme česnek, chřest a tykev. Smažíme 2 minuty, pak vsypeme hrášek a přilijeme vývar. Vaříme 5 minut. Uvařené těstoviny smícháme se zeleninou, osolíme a opepříme. |