Sirup z jarních jedlových výhonků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 255 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup z jarních jedlových výhonků
Sirup z jarních jedlových výhonků
Celkový čas: | 255 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53604 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1 kg | Cukr krupice |
300 g | Jedlové výhonky |
1,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jedlové výhonky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sirup z jarních jedlových výhonků postup přípravy receptu:
1 | Omyté jarní jedlové výhonky vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu za občasného promíchání vaříme cca 1 hodinu. Poté výhonky scedíme, vývar zachytíme do druhého hrnce, přisypeme cukr a pomalu vaříme ještě 2,5 - 3 hodiny. |
2 | Když má sirup jasně červenou barvu, nalijeme ho horký přes trychtýř do menších lahví, uzavřeme a odložíme na tmavé chladnější místo. |
Poznámka
Sirup podáváme při zánětu průdušek a na utišení kašle.