Jednoduchý recept

Sirup z jarních jedlových výhonků

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 255 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53604
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

1 kg Cukr krupice
300 g Jedlové výhonky
1,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 810kJ
14% Sacharidy 50 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
0% Bílkoviny 0 g

Sirup z jarních jedlových výhonků postup přípravy receptu:

1

Omyté jarní jedlové výhonky vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu za občasného promíchání vaříme cca 1 hodinu. Poté výhonky scedíme, vývar zachytíme do druhého hrnce, přisypeme cukr a pomalu vaříme ještě 2,5 - 3 hodiny.

2

Když má sirup jasně červenou barvu, nalijeme ho horký přes trychtýř do menších lahví, uzavřeme a odložíme na tmavé chladnější místo.

Poznámka

Sirup podáváme při zánětu průdušek a na utišení kašle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept