Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 53608
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Ančovičky konzervované
30 g Bazalka
2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Kapary
30 ml Olej slunečnicový
80 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
360 g Rajčata
1 špetka Sůl
500 g Těstoviny penne
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 534kJ
27% Sacharidy 98 g
18% Tuky 14 g
59% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Penne á la putanesca postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a společně s chilli papričkou pokrájíme na menší kousky. Rajčata opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ančovičky nahrubo nakrájíme. Bazalku omyjeme a natrháme na jednotlivé lístky.

2

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a dáme stranou. Olej rozpálíme, přidáme chilli, česnek a rajčata. Smažíme 5 minut, poté přidáme olivy, ančovičky a kapary. Povaříme 5 minut. Omáčku smícháme s těstovinami, osolíme, opepříme a ozdobíme bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept