Těstoviny s fazolemi a pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s fazolemi a pestem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53611 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Fazole bílé |
150 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Hrášek mražený |
130 ml | Olej olivový |
50 g | Ořechy vlašské |
30 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Farfalle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 127g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Fazole bílé, Fazolové lusky zelené, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s fazolemi a pestem postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolky omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Ořechy nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Bazalku opláchneme a nasekáme najemno. Bazalku, piniové oříšky, česnek, sýr, olej a špetku soli rozmixujeme na hladkou kaši. |
2 | Vodu osolíme a uvedeme k varu, přidáme fazolky a povaříme 5 minut, poté přisypeme těstoviny a vaříme dalších 5 minut, na závěr vsypeme hrášek a povaříme ještě 5 minut. Poté vodu slijeme. Přimícháme fazole, pesto a ořechy. Osolíme a opepříme a servírujeme. |