Olomoucká smaženice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucká smaženice
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53614 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Hříbky čerstvé |
4 g | Pepř bílý |
10 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 597,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucká smaženice postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, opepříme a zakryté podusíme. |
2 | Když je tekutina odpařená a houby změklé, vmícháme nastrouhané tvarůžky, necháme je rozpustit. Zahustíme jimi houby místo vajec. |