Tagliatelle s letní zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s letní zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53616 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
300 g | Cuketa |
90 g | Mrkev kořen |
90 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 600,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s letní zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Cuketu, mrkev a papriku očistíme, opláchneme a pokrájíme na tenké plátky, rajčata nakrájíme na kostičky. Omytou bazalku a petrželku nasekáme nadrobno. |
2 | Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek, smažíme do změknutí, poté vsypeme mrkev, cuketu a papriku, posypeme bazalkou a smažíme 3 minuty. Nakonec vmícháme rajčata a přiklopené vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme a smícháme s těstovinami. |