Rajčata dušená s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata dušená s vepřovým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5362 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Rajčata, Sůl, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Rajčata dušená s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou plec osolíme a posypeme majoránkou. Maso dáme v pekáčku dusit do trouby. Během pečení je podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. |
2 | Když maso změkne, přidáme na dílky nakrájená rajčata a přilijeme víno. Dusíme doměkka. |
3 | Potom maso nakrájíme na plátky, rajčata se šťávou prolisujeme zpět na maso a chvíli podusíme. |
4 | Podáváme s rýží nebo s bramborami. |