Jednoduchý recept

Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53627
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
600 g Jehněčí kotlety
150 g Máslo bylinkové
1 špetka Muškátový oříšek
2 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 ks Šalotka
300 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Fettuccine

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,254 kcal
Kilojoule 5 248kJ
15% Sacharidy 54 g
131% Tuky 98 g
17% Sodík 348 mg
75% Bílkoviny 42 g

Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine postup přípravy receptu:

1

Maso důkladně očistíme, odstraníme blanky a přebytečný lůj. Olej smícháme s nasekanými bylinkami a plátky česneku, vložíme maso a necháme min. 2h marinovat na chladném místě.

2

Poté v pánvi rozpálíme olej a kotletky na něm zprudka opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla, čerstvým rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme max. 12-15 minut.

3

Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu al dente a scedíme. Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme očištěný špenát, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opeříme, případně dochutíme muškátovým oříškem.

4

Těstoviny i se špenátem rozdělíme na talíře, doplníme pečenými kotletkami a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept