Tuňákové krůtí nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové krůtí nudličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Hrachové lusky |
1 kávová lžička | Kapary |
600 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
3 ks | Sardelové řezy |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
180 g | Tuňák v oleji |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 159,3mg |
Draslík | 906,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrachové lusky, Krůtí prsa, Sardelové řezy, Sůl, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové krůtí nudličky postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky. |
2 | Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu. |
3 | Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. |
4 | Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme. |