Pečené jehněčí kotlety s mozzarellou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené jehněčí kotlety s mozzarellou a rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
800 g | Jehněčí kotlety |
100 g | Máslo bylinkové |
150 g | Mozzarella |
1 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 161,6mg |
Draslík | 741,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Jehněčí kotlety, Mozzarella, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené jehněčí kotlety s mozzarellou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso důkladně očistíme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a po kosti prořízneme tak, abychom mohli vložit rajčata a mozzarellu nakrájené na plátky. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe bylinkovým máslem a v troubě předehřáté na 170 °C zapečeme cca 12-15 minut. |
2 | Po vyjmutí z trouby pokrm rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a ihned podáváme. |