Italské tiramisu s čerstvými jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italské tiramisu s čerstvými jahodami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53631 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
100 g | Cukr krystal |
100 g | Cukr vanilka |
1 hrst | Jahody zahradní |
1 kávová lžička | Kakao |
1 dl | Káva Espresso |
0,5 dl | Likér mandlový - Amaretto |
250 g | Mascarpone |
1 kávová lžička | Máta |
8 ks | Piškoty cukrářské |
0,5 l | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 570g |
---|---|
Cholesterol | 541,2mg |
Draslík | 627,4mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 152,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jahody zahradní, Káva Espresso, Máta, Piškoty cukrářské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Likér mandlový - Amaretto, Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italské tiramisu s čerstvými jahodami postup přípravy receptu:
1 | Šlehačku s mascarpone společně ušleháme dohusta. Poté zlehka vmícháme oba druhy cukru a amaretto. |
2 | Na talíře nebo do pohárů rozložíme piškoty namočené v kávě a lžící na ně navrstvíme připravenou šlehačku. Posypeme kakaem, doplníme čerstvými jahodami, dozdobíme snítkou máty a ihned podáváme. |