Kuřecí játra po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra po italsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53634 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Játra kuřecí |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
4 ks | Šalotka |
50 g | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
80 g | Šunka od kosti |
2 cl | Víno madeira |
500 ml | Voda pitná |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 534,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Rajčata, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Šunka od kosti, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra po italsku postup přípravy receptu:
1 | Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme. |
2 | V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra. |
3 | Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme je. Dužninu rozkrájíme na kostičky. Na nudličky nakrájíme šunku. |
4 | Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme na něj játra. Opékáme zprudka 4 minuty. Potom játra vyjmeme a dáme stranou. Z pánve slijeme tuk a dáme na ni rozpustit máslo. |
5 | Na máslo vhodíme nasekanou šalotku, česnek a šalvěj. Podusíme, zalijeme madeirou a drůběžím vývarem. Povaříme, vmícháme rajčata a šunkové nudličky a vrátíme do pánve játra. Několik minut dusíme. |
6 | Nakonec před podáváním posypeme pokrm nadrobno posekanou petrželkou. |
Poznámka
Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí játra - při zpracování pouze oddělíme jejich přirozené poloviny. Nekrájíme je na plátky, protože potom by ztvrdla a ztratila svoje aroma a chuť.