Jednoduchý recept

Kuřecí játra po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53634
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
600 g Játra kuřecí
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
4 ks Šalotka
50 g Šalvěj čerstvá
2 špetka Sůl
80 g Šunka od kosti
2 cl Víno madeira
500 ml Voda pitná
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
12% Sacharidy 42 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 564 mg
62% Bílkoviny 35 g

Kuřecí játra po italsku postup přípravy receptu:

1

Z jater z kuřete oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme.

2

V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Ve směsi obalíme játra.

3

Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve vroucí vodě spaříme rajčata a oloupeme je. Dužninu rozkrájíme na kostičky. Na nudličky nakrájíme šunku.

4

Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme na něj játra. Opékáme zprudka 4 minuty. Potom játra vyjmeme a dáme stranou. Z pánve slijeme tuk a dáme na ni rozpustit máslo.

5

Na máslo vhodíme nasekanou šalotku, česnek a šalvěj. Podusíme, zalijeme madeirou a drůběžím vývarem. Povaříme, vmícháme rajčata a šunkové nudličky a vrátíme do pánve játra. Několik minut dusíme.

6

Nakonec před podáváním posypeme pokrm nadrobno posekanou petrželkou.

Poznámka

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí játra - při zpracování pouze oddělíme jejich přirozené poloviny. Nekrájíme je na plátky, protože potom by ztvrdla a ztratila svoje aroma a chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept