Jednoduchý recept

Kuřecí játra opékaná na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53635

Ingredience

1 polévková lžíce Arašídová pomazánka
600 g Játra kuřecí
1 polévková lžíce Kari koření
50 g Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
5 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
7% Sacharidy 27 g
29% Tuky 22 g
13% Sodík 257 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kuřecí játra opékaná na kari postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.

2

Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

3

V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a vložíme na něj játra. Zprudka je opékáme 4 minuty. Potom slijeme z pánve tuk a přidáme na ni 2 lžíce oleje. Na něj vhodíme šalotku, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme kari koření, zelený pepř a arašídovou pastu. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět játra a prohřejeme.

4

Před podáváním posypeme pokrm nasekaným koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept