Kuřecí játra opékaná na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra opékaná na kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53635 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
2 stroužek | Česnek |
600 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Kari koření |
50 g | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 533,1mg |
Draslík | 873,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Kari koření, Koriandr čerstvý, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra opékaná na kari postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme. |
2 | Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. |
3 | V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a vložíme na něj játra. Zprudka je opékáme 4 minuty. Potom slijeme z pánve tuk a přidáme na ni 2 lžíce oleje. Na něj vhodíme šalotku, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme kari koření, zelený pepř a arašídovou pastu. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět játra a prohřejeme. |
4 | Před podáváním posypeme pokrm nasekaným koriandrem. |