Bylinková kuřecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková kuřecí játra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53636 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 cl | Dolin - Vermouth |
10 g | Estragon |
500 g | Játra kuřecí |
10 g | Kerblík |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 452,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Estragon, Játra kuřecí, Kerblík, Pažitka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková kuřecí játra postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme. |
2 | Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Také bylinky, petrželku, pažitku, kerblík, estragon a bazalku nasekáme najemno. |
3 | V hluboké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm kuřecí játra. Potom je vyjmeme a dáme stranou. Slijeme tuk z pánve a vložíme na ni máslo, které rozehřejeme. Vložíme na máslo šalotku a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme vermut, smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec přidáme opečená játra, nasekané bylinky a ještě prohřejeme. Ihned podáváme. |