Jednoduchý recept

Hořčičná kuřecí játra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 53637
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Hořčice
500 g Játra kuřecí
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 ks Šalotka
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 775kJ
7% Sacharidy 25 g
29% Tuky 22 g
119% Sodík 2 g
47% Bílkoviny 26 g

Hořčičná kuřecí játra postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.

2

Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Nakládané okurky pokrájíme na nudličky.

3

V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme na něj játra a zprudka je 4 minuty restujeme. Potom slijeme z pánve tuk a vložíme na ni 20 g másla. Na něm necháme zesklovatět šalotku a česnek a zalijeme drůbežím vývarem a smetanou. Povaříme, až omáčka zhoustne.

4

Do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a nudličky z nakládaných okurek. Nakonec před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept