Jednoduchý recept

Játra z husy na jablkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53638

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Husí sádlo
2 ks Jablka
500 g Játra husí
50 g Majoránka čerstvá
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
2 špetka Sůl
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 644kJ
18% Sacharidy 63 g
36% Tuky 27 g
16% Sodík 313 mg
50% Bílkoviny 28 g

Játra z husy na jablkách postup přípravy receptu:

1

Z jater z husy oddělíme tuk, oddělíme od sebe jejich přirozené poloviny a vložíme do síta. Opláchneme je pod studenou vodou. Ponecháme okapat a osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř, ve směsi obalíme játra.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jablka omyjeme, oloupeme z nich slupku a odstraníme jádřince. Nakrájíme jablka na plátky silné asi 0,5 centimetru.

3

Na hlubší pánev vložíme 2 lžíce sádla a něm osmažíme cibuli. Osmaženou cibuli vyndáme a necháme ji okapat. Do pánve přidáme 1 lžíci sádla, jablka a opékáme je. Opečená jablka také vyndáme z pánve.

4

Přidáme do pánve ještě zbytek sádla a játra, která 5 minut zprudka opékáme. Po opečení je posypeme majoránkou. Játra vyjmeme a na připečeniny na pánvi vlijeme bílé víno a vaříme, dokud nezhoustne.

5

Krajíce chleba opečeme v toastovači. Hotové toasty obložíme opečenými játry, která jsme pokrájeli na plátky, dále plátky opečených jablek a cibule. Krajíce pokapeme lžící vypečené šťávy. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Místo husích jater můžeme použít i játra kachní či krůtí, ale opékáme je vždy na husím sádle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept