Bagety s bylinkovou pomazánkou a salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagety s bylinkovou pomazánkou a salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53642 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
4 ks | Bageta |
2 ks | Rajčata |
Salát | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Rukola |
200 g | Šunkový salám |
100 g | Sýr Čedar |
Bylinková pomazánka | |
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Mandle plátky |
1 dl | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
3 špetka | Sůl |
70 g | Sýr lahůdkový tavený 70% |
2 polévková lžíce | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 146g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 555,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 798,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Rajčata, Citronová šťáva, Sýr Čedar, Bazalka, Česnek, Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Šunkový salám, Mandle plátky, Olej olivový, Petržel kudrnka, Sýr lahůdkový tavený 70% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagety s bylinkovou pomazánkou a salátem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme bylinkovou pomazánku: |
2 | Bazalku, petrželku kudrnku a kopr omyjeme, vodu setřepeme a otrhané lístky bylinek dáme do hlubší nádoby. Přidáme nadrobno pokrájený větší stroužek česneku, pokrájené mandlové lupínky, sůl, bílý pepř, tavený sýr a olivový olej. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Nakonec přidáme 2 lžíce nastrouhaného plísňového sýru. Pomazánku přendáme do sklenice, uzavřeme a dáme do chladničky. |
3 | Připravíme ochucený salát: omyté listy salátové rukoly dáme do misky. Pokapeme je citronovou šťávou, olivovým olejem, posypeme bílým mletým pepřem a promícháme. Šunkový salám nakrájíme na proužky, tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. |
4 | Bagety rozkrojíme, spodní strany potřeme bylinkovou pomazánkou. Na potřené strany položíme listy salátu, šunkový salám nakrájený na proužky, nastrouhaný sýr a 3 kolečka rajčete. Bagety zakryjeme vrchní stranou a podáváme. |