Jednoduchý recept

Těstoviny penne s opečenými slávkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 53644
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
1 ks Citrony
100 g Mouka pšeničná hladká
450 g Mušle slávky
125 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rajčata sušená sterilovaná
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny penne
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 856 kcal
Kilojoule 3 583kJ
28% Sacharidy 102 g
52% Tuky 39 g
31% Sodík 613 mg
52% Bílkoviny 29 g

Těstoviny penne s opečenými slávkami postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Těstoviny scedíme, necháme je okapat, vrátíme do hrnce a držujeme teplé.

2

Slávky uvaříme a vyloupeme, potom je osolíme a obalíme je v mouce, kterou jsme smíchali se solí a pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a obalené slávky v něm za stálého míchání opečeme dozlatova.

3

Opečené slávky smícháme v hrnci s uvařenými těstovinami, nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou.

4

Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept