Těstoviny penne s opečenými slávkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny penne s opečenými slávkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 53644 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
1 ks | Citrony |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
450 g | Mušle slávky |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 789,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Mušle slávky, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny penne s opečenými slávkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Těstoviny scedíme, necháme je okapat, vrátíme do hrnce a držujeme teplé. |
2 | Slávky uvaříme a vyloupeme, potom je osolíme a obalíme je v mouce, kterou jsme smíchali se solí a pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a obalené slávky v něm za stálého míchání opečeme dozlatova. |
3 | Opečené slávky smícháme v hrnci s uvařenými těstovinami, nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou. |
4 | Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s plátky citronu. |